Harkányfürdő

Harkány

Ez a kellemes, mediterrán éghajlatú kis fürdőváros a Dél – Dunántól legkedveltebb és legismertebb gyógyüdülőhelye, mely nemcsak a hazaiak, hanem a külföldiek körében is nagyon népszerű.

Harkány gyógyturizmusban betöltött szerepének köszönhetően Közép – Európa egyik legelismertebb üdülő – és gyógyfürdőhelyeként tartják számon.

E Dráva – menti vidék gazdag úgy természeti kincsekben mint történelmi és kulturális értékekben, melyek elbűvölnek minden idelátogatót.

A Villányi borvidék a festői jellegű boros pincéivel, Pécs, mint 2010 Európa kulturális fővárosa a rengeteg kulturális kinccsel, a Siklósi vár a történelmi emlékképeivel és az Ős – Dráva látogatóközpont az érintetlen táj védett természeti értékeivel kellemes kikapcsolódást, pihenést és felejthetetlen élményeket nyújt a vendégeknek.

„Ugorjon el” hozzánk! A Komfort Hotel Platán Budapesttől csak két és fél óra, Pécstől csupán 20 percnyi autóútra a több száz éves platánfák és a Zsolnay – féle eozinos szökőkutak között lelhető fel a Harkányi Gyógy – és Strandfürdő.

Gyógyvíz

A harkányi víz 1823 – ban egy napszámos munkás által egy szerencsés véletlen folytán fedezte fel. Árokásás közben az volt a tapasztalata, hogy a víz jótékony hatással van ízületi problémaira.

Az első két kutat hivatalosan Zsigmondy Vilmos bányamérnök fúratta 1886 – 1887 –ben. Ebből a két fúrásból abban az időben 62 °C – 70 °C víz tört fel.

A nagyközönség számára 1925 – ben nyitották meg, melynek jótékony hatása a mai napig is nemzetközi hírű.

Miért különbözik más ként tartalmazó gyógyvíztől?

A harkányi gyógyvíz attól ilyen egyedi és különleges, hogy a vízben fellelhető karbonil – szulfidot tartalmazó kénvegyület jelentősen gyorsabban szívódik fel mint bármelyik más gyógyfürdő kénes gyógyvizében, ezáltal sokkal erőteljesebben fejti ki hatékonyságát.

Éppen emiatt, ha mozgásszervi, ízületi betegségek, csontritkulás, bőr – illetve nőgyógyászati problémái vannak a legjobb alternatív megoldás Magyarország területén a Harkányi gyógyfürdő.

Fürdőnkön kívül 2 olyan hely létezik még a világon, ahol a gyógyvíznek bizonyítottan tünetenyhítő hatása van pikkelysömör (psoriasis) esetén.

A 13,5 hektáros területen a gyógyfürdő mellett a családoknak nagyon jó kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a kültéri medencék és a csúszdapark, úgy kisgyermeknek mint felnőtteknek.

További információkat a fürdőről a www.harkanyfurdo.hu oldalon olvashat.

Szállás foglalása

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31